Een boek gelezen over de Maya's

Gepubliceerd op 14 april 2015 om 21:12

Titel: 21-12
Auteur: Dustin Thomason
Genre: literaire thriller

Het boek gaat over de antropologe Chel Manu die en onbekende, oude Mayacodex in handen krijgt. Korte tijd later sterft de man die haar de codex gaf.

Ondertussen krijgt viroloog Gabriel Stanton een patient te zien met de verschijnselen van fatale familiale insomnie. Dit is een zeer zeldzame slaapziekte die genetisch bepaald is. Maar de patient lijkt deze ziekte plotseling hebben opgelopen. De ziekte ontwikkeld zich sneller dan normaal en binnen enkele dagen sterft de man. Wanneer er kort na elkaar meerdere patienten met dezelfde verschijnselen worden opgenomen, blijkt dat het om een dodelijk virus gaat waarvan geen genezing mogelijk is.

Stanton krijgt de leiding over een team dat geneesmiddelen moet ontwikkelen voordat eerst Los Angeles, maar daarna het hele land en de rest van de wereld, ten ondergaat aan deze epidemie. Intussen vordert Chel langzaam met de vertaling van de Mayatekst en komt ze erachter wat zich in het verleden heeft afgespeeld. Is dit de oplossing voor het afwenden van het einde van de wereld?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb