De-mayacultuur.jouwweb.nl
Home » Nieuws

Nieuws

1000

I can't believe it! De teller staat vandaag op exact 1000 bezoekers! Daar wil ik jullie allemaal heel erg voor bedanken.

Lees meer »

Een boek gelezen over de Maya's

Titel: 21-12
Auteur: Dustin Thomason
Genre: literaire thriller

Het boek gaat over de antropologe Chel Manu die en onbekende, oude Mayacodex in handen krijgt. Korte tijd later sterft de man die haar de codex gaf.

Ondertussen krijgt viroloog Gabriel Stanton een patient te zien met de verschijnselen van fatale familiale insomnie. Dit is een zeer zeldzame slaapziekte die genetisch bepaald is. Maar de patient lijkt deze ziekte plotseling hebben opgelopen. De ziekte ontwikkeld zich sneller dan normaal en binnen enkele dagen sterft de man. Wanneer er kort na elkaar meerdere patienten met dezelfde verschijnselen worden opgenomen, blijkt dat het om een dodelijk virus gaat waarvan geen genezing mogelijk is.

Stanton krijgt de leiding over een team dat geneesmiddelen moet ontwikkelen voordat eerst Los Angeles, maar daarna het hele land en de rest van de wereld, ten ondergaat aan deze epidemie. Intussen vordert Chel langzaam met de vertaling van de Mayatekst en komt ze erachter wat zich in het verleden heeft afgespeeld. Is dit de oplossing voor het afwenden van het einde van de wereld?

Lees meer »

Veranderingen

Vandaag is het zover! Ik ben klaar met een van de grootste veranderingen van de website. Namelijk het toevoegen van banners (plaatjes boven de pagina's).

Lees meer »

Presentatie

We hebben vandaag de presentatie van ons werkstuk gehad. Het was een hele leuke presentatiemiddag voor leerlingen, leraren en familie. Maar het leukste van alles is dat wij de prijs voor het beste werkstuk hebben gewonnen! Op de foto staat ons kraampje van de presentatie.

Lees meer »